söndag 13 september 2009

Tävling Konstslöjd - Slöjddesign

Medeltida stenhuggeri.

Slöjd och folkkonst är aktuellare än någonsin! Dalarna och IKEA har förstått. Därför utlyser vi en produktutvecklingstävling för dig som är skriven och verksam i Jämtlands län. Syftet med tävlingen är näringslivsutveckling inom områdena slöjd, hantverk och konsthantverk.

Mässhake 1600-1700-tal

Titta på äldre föremål i museer och hembygdsgårdar som dåtidens folkkonstnärer, hantverkare och slöjdare tillverkat och som blivit sparat för att de har det lilla extra. Formen, ytbehandlingen, mönstringen, materialvalet och inte minst uttrycket.

Målat skrin

Tävlingen syftar till att utveckla slöjd/hantverksnäringen i länet och nya produkter med avsändare du/formgivning/tradition. Vi önskar att se mer av liknande arbetssätt som IKEA eller som i Dalarna där den lokala särprägeln påverkar nyproducerade föremål och produkter.

Träängel

Vinsten till bästa utvecklade produkt 10 000 kronor! Ett produktråd utser vinnaren och de bästa föremålen kommer att ställas ut.

Tapet 1700-tal

Sista datum före inlämning är 27 november. Med det nyformgivna föremålet skall det bifogas en hänvisning/foto till föremålet som inspirerat och en tydlig igenkänning av ursprungsföremålet. Produkterna kan vara allt ifrån bruksföremål till konst.

Sängskåpdörr

Alla material och tekniker är tillåtna, allt ska vara tillverkat av producenten.

Plattskärning 1600-tal

Ring om ni har några frågor eller vill ha hjälp att hitta vackra äldre föremål för inspiration! Textil:063-14 76 02 Trä, metall:063-14 76 03

Sellokar

Arrangör: Hemslöjdskonsulenterna i Jämtlands län

Lycka till!

Inga kommentarer: