tisdag 30 november 2010

Konstslöjd - slöjddesign

Här är finalbidragen i tävlingen Konstslöjd - Slöjddesign där vinnaren kammar hem 10 000kr för bästa produkt. Juryn var eniga om vilka produkter som hade det där lilla extra. Här visar vi er de bidrag som kommer att ställas ut på Jamtli från och med torsdag denna vecka. På Julmarknaden på lördag den 4 december vid 13.00 kommer priset till årets vinnare att delas ut på stora scenen. Välkomna! Tygtrycket har hämtat inspiration från Jämtlandssömen från 1800-talet och känns nytt och fräscht med ett modernt och eget uttryck.
Återbruk av allt textilt material var en självklarhet i självhushållets tid och här är den omöjliga gamla t-tröjan återanvänd på ett kul, snyggt och enkelt sätt, ryaknutar på en virkad botten.
Smöret var förr status på borden och idag är diskussionen om fett mer aktuellt än någonsin. Här, i den moderna smörstämpeln till bregottasken, har överföringen från då till nu blivit spännande i de vackra täljda mönstren med inspiration från äldre smörformar.

Slarvtjällsmattor i lekfulla färger med återblickar på förfäders vävnader och på Funäsdalens fjällmuseums vackra vävar i skön förening.
Grafiska moderna lampor med pinnkorgarnas tekniska lösningar, skulle passa i vilket fönster som helst!
Frösöstenens kors i oxiderat hammrat silver, ett alternativt kors och en bra konfirmationspresent.
Fria yllebroderier på en tredimentionell häst i vadmal. En spännande alternativ produkt till alla broderade kuddar.

Juryn har sagt sitt, vilken produkt tycker du bäst om? Rösta i högerspalten så får vi se om det överensstämmer med juryns val.

Inga kommentarer: