tisdag 31 januari 2012

Hemslöjden 100 års firar i 366 dagar

SVENSKA HEMSLÖJDSFÖRENINGARNAS RIKSFÖRBUND – SHR fyller 100 år 2012. Detta kommer att firas under 366 dagar med workshops, kulturdagar, utställningar och mängder av andra aktiviteter runt om i hela landet.

PÅ LILJEVALCHS FINNS Hemslöjdens stora jubileumsutställning under hela sommaren. Nordiska museet fylls med dunkande vävstolar och vackra och imponerande vävar. På Prins Eugens Waldemarsudde presenteras Hemslöjdens grundare Lilli Zickerman och många av de textilkonstnärer som verkat inom Hemslöjden. På Vadstena slott visas utställningenSpetskonst.

HEMSLÖJDENS 100-ÅRSJUBILEUM är så mycket mer än det här och allt kommer att presenteras på den här hemsidan. Hemslöjden100år

Vad händer i Länet undrar ni säkert? Ja, nu har vi äntligen fått pinsen! Snygga i svart, orang, bruna eller blå! Därmed drar året med 100 åringen igång på allvar. Länets aktiviteter med Mittnordiska kulturdagarna har vi planerat i ett par år redan men nu är programmet klart och det ser oerhört spännande ut. Hämta programmet här!

I sommar arrangerar Jämtland Härjedalens hemslöjdsförbund en stor trasmattepicknik på Stortorget i Östersund, alla tar med en trasmatta och slår sig ner och fikar. Mer information kommer lite längre fram men det kommer att ske en massa rotliga saker under ett helt dygn, den 30/6-1/7-2012

Väl mött!

Inga kommentarer: