måndag 11 februari 2013

Nätverksträff stickning

annamariasundbo320

Nätverksträff Stickning med Annemor Sundbö
Vi har bjudit in Annemor Sundbö, Kristianstad, Norge  som föreläsare och ledare för en workshop, se nedan!

Du får  möjlighet att träffa likasinnade stickentusiaster, få information om vad som är på gång i länet och dela med dig av vad du håller på med, ta med din stickning!

Ingela Fredell, som är länets hemslöjdskonsulent, har inventerat och tittat på 650 vantar och många strumpor runt om i länet. Hon visar och berättar om sina upptäckter. Vi informerar även om en stickmässa som i år hålls på Hållands Folkhögskola.

Datum: Lördag den 16 februari kl.14-16
Plats: Designcentrum, Prästgatan 7 i Östersund
Entré: 100 kr inklusive enkelt fika

Anmälan: hemslojden@regionjamtland.se  070-644 67 36

annemor 1

Föreläsning med Annemor Sundbö
Annemor har gjort en djupdykning i den norska sticktraditionen som har resulterat i flera böcker där hon vill förmedla den själ som kvinnor lagt ner i arbetet av kärlek, omsorg och skaparglädje och den traditionsförmedling som vidareförs som en själavandring med hjälp av handen.

Vad är det som döljer sig i sticktraditionen? I gamla dagar låg det magi i stickningen, man använde mönster med kärlekskraft och värn, i dag visar Annemor hur dessa mönster lever vidare och vad som ligger bakom folktro och gammal symbolik.Stickkurs med Annemor Sundbö
Vill du vara med och sticka tillsammans med Annemor och få ta del av all hennes kunskap om stickningen. Här får du sticka dig varm med en tråd i traditionen och ta del av mönstermagin.
"DESIGN EN NORSK TRADISJONSVOTT
I Norge kalles et håndplagg vott hvis det ikke er strikket fingre, med fingre kalles håndplagget vante.
Kurset gir introduksjon til tradisjonen som har skapt begrepet “Norsk strikk”.
De fleste strikkemotiv hadde symbolbetydning i fortidas folkekunst. Symbolene er ettehvert blitt lokale og nasjonale varemerker i strikkekunsten. Hver vott som blir håndstrikket kan en forme med et individuelt og personlig preg.
Norske votter har en spesiell konstruksjon. På dette kurset vil en kunne lære reglene og proporsjonene på selve votten med mansjett og tommelkile. Kursdeltakerene skal skape sine egne vennskapsvotter på sin individuelle måte basert på symbolske motiver i tråd med norsk vottetradisjon. Votten tegnes først på rutepapir og etterpå kan designet overføres til strikkemasker og deretter kan votten strikkes."

Läs mer på Annemors hemsida: annemor.com

Datum: 17 februari kl. 9-16.30
Plats: Designcentrum, Prästgatan 7
Kostnad: 400 kr medtag lunch, kaffe finns!


Anmälanhemslojden@regionjamtland.se  070-644 67 36


Inga kommentarer: