torsdag 11 oktober 2012

ReRagRug, nytt spännande projekt av mina favoritformgivare!

Små, små obetydliga textilier som tas tillvara för att textilier är värdefulla, som i bondesamhället, eller, som idag när textilier borde vara extremt dyra för att de tar enormt mycket energi i produktion, konsumtion och i destruktion att vi borde skämmas! Men skämmas behöver inte Katarinorna göra, som i sin senaste matta arbetar med de mest obetydliga av textila material av idag, gamla t-shirts, de försöker hittar vägar att återvinna i en större en produktion att ta tillvara dessa obetydliga material...  

 Återvinningsstationer klarar inte ens av att sortera textilier idag, det finns ingen plan för textilåtervinning!
ReRaRug är ett projekt som vill pröva produktionsmetoder för återvinning och hållbarhet av textilproduktion, att som i bondesamhällets åtrbrukstanke ta tillvara textilierna till minsta hållbara, kostsamt framtagna, fiber, läs mer på länken .
Kombinationen av dessa formgivare är framgångsrikt, det vet vi inte minst från DoReDo projektet och att komma till verkstaden där dom arbetar med de nya mattorna i projektet är som att komma hem, det är som en självklarhet, inget konstigt alls utan något jag vill skriva under på en gång.
Kreativt och gott, blev bjuden på god soppluch och gott kaffe!
Högt i tak, samtal som flyter på ytan och går på djupet, precis som det bör när det blir intressant. Håll koll på detta projekt, det kommer att märkas!
Tack för kaffet! Kram!

Inga kommentarer: