torsdag 6 november 2008

ReDesign

Sy om, lappa, laga och ta tillvara är grundtanken med projektet. Att hushålla med resurser. Vi samarbetar med eleverna, här nedan Malin Strömberg och Linda Nordqvist, på hantverksprogrammet på Palmcrantzsskolan och Kupan, Röda Korset. Här är vi och sorterar kläder på Kupan. Märta Lööv och Fanny Asplund, fick jättebra hjälp av frivilligarbetande damer som visade hur man sorterar.
Vi vill skicka med eleverna tankarna att inte alltid köpa nytt, att använda det som redan är producerat för att minska belastningen jordens resurser. Här planerar Monique Östlund vad hon skall göra av en kavaj.
Hållbart och hemslöjdigt, tillverka det man behöver, i detta fall sina kläder. Här en klänning av Johanna Falck av en mansskjorta från Kupan.
En topp av en mansskjorta från Kupan av Madelene Ros.
Att återbruk ger stora möjligheter att sätta personliga uttryck, egen formgivning och design på det man gör. Här pågår planering av nästa projekt. Fotar dom kläder som hon valde på Kupan gör Nanny Rådenman, sen börjar dekonstruktionen.
Allt avslutas med en modevisning nästa vecka den 14-15 november på Öppet Hus på skolan , vi rapporterar mer då.

Katarina och jag, Ingela jobbar med detta projekt.

4 kommentarer:

elin sa...

men vad roligt det ser ut och vilka fina kläder av andras "rat". ser framemot fler rapporter!

Anonym sa...

In my opinion it is obvious. I recommend to look for the answer to your question in google.com

Anonym sa...

It is very a pity to me, that I can help nothing to you. But it is assured, that you will find the correct decision. Do not despair.

Anonym sa...

Hi all. How are you?