onsdag 12 november 2008

Stickpaus

I morse åkte Katarina och jag till Svenstaviks skola för att visa broderiprojektet Sömat och Fest http://hemslojd.org/jamtland/kopohyr.htm för dom som valt textilslöjd som elevens val. Det var helt ljuvligt mysigt väder men svinhalt. Dom sex milen tog lite längre än vanligt, men så valde vi att pausa halvvägs dit för det var så vackert att vi fick tårar i ögonen...Frosten satt klistrat som snökristaller på alla grenar och strån. Vi var tvugna att stanna och ta en stickpaus. Och lite bilder. Och att andas in av den höga, klara och fuktiga höstluften.
Vi kom fram helskinnat till Svenstavik där eleverna som valt textil slöjd som elevens val höll på att färdigställa sina klänningar inför den årliga Nobelfesten, vi så en och annan klänning som höll på att bli färdiga, såg mycket proffsigt ut. Kolla längst till höger där hänger det en klänning.Sen visade och berättade vi hur vi jobbat fram hela broderiprojektet och kollektionen för att kanske inspirera till att broderitraditionen ska leva vidare.
På eftermiddagen var vi på Lugnviks skola och gjorde samma sak fast där hette elevens val "Brodera mera" Det är jättekul att bli inbjuden att komma ut och berätta om projektet, tack Ann Marie och Ulrika!
Hälsningar
Ingela

1 kommentar:

maria sa...

Fantastiskt fin bild den på stickningen i förgrunden!